Skip to main content

Kwestie van Keepen draait om de belangrijkste man van een voetbalelftal: de keeper. Keepers maken wereldreddingen, keepers maken blunders en keepers maken soms zelfs fantastische doelpunten. In Kwestie van Keepen, een productie van The Media Brothers, bespreekt Leo Oldenburger het keepersvak. Zijn gasten zijn (oud)-doelmannen Harm Zeinstra, André Krul, Arjan Heerland, Ronald Waterreus, Henk Timmer en Patrick Lodewijks.

Is de lengte van een keeper een issue? Is de korte hoek altijd voor de keeper? En moet een keeper kunnen meevoetballen? Er valt genoeg te bespreken over het keepersvak. Er worden herinneringen opgehaald aan legendarische keepers als Hans van Breukelen en Edwin van der Sar en gênante blunders van huidige doelmannen als Markus Schubert, André Onana en Joël Drommel geanalyseerd.

Presentator Leo Oldenburger: “Keepers zijn gek, of in ieder geval anders. Hoewel ze wel degelijk onderdeel uitmaken van het team, wordt er vaak over ze gezwegen als er wordt gepraat over systemen. ‘Spelen we 4-3-3 of 4-4-2?’, maar over keepers geen woord. En dat terwijl je urenlang over keepers zou kunnen praten. Ze maken blunders, wereldreddingen en heel af en toe doelpunten. Daarover praten we in Kwestie van Keepen.”

Kwestie van Keepen is donderdag 2 en 9 september 2021 om 20:00 uur te zien op ESPN.