De Gielmobiel - TV Lab

TV-Spinoff van Giel Beelens populaire radio-item GIEL-Mobiel. Uitgezonden tijdens TV-Lab. 

Iedere ochtend is het voor Giel Beelen de vraag wie-o-wie toch zijn GIEL-Mobiel heeft... en opneemt. Frank Evenblij brengt het populaire radio-item van 3FM naar de televisie en springt na het telefoontje zijn mobiele tv-studio in om de mysterieuze beller op te zoeken. Vanaf 12 augustus te zien op Nederland 3.  

De GIEL-Mobiel zwerft al jaren rond in Nederland en heeft al vele boeiende, verrassende, opmerkelijke en grappige gesprekken opgeleverd. Programmamaker/presentator Frank Evenblij haakt aan bij Giel Beelen en maakt in 1 dag een compleet portret van de beller. Lukt het hem om nog diezelfde avond een compleet en veelzeggend TV-portret af te leveren?

TV Lab is een jaarlijks terugkerende themaweek op Nederland 3 waarin de publieke omroepen de kans krijgen om nieuwe televisieprogramma's te testen. Op 26 maart 2009 werd bekend dat Nederland 3 bezig was met een week van het experiment. Hierin worden uitsluitend nieuwe televisieprogramma's uitgeprobeerd door middel van pilotafleveringen. Via een kijkerspanel kan iedereen zijn mening over een programma geven. Enkele van de programma's kregen later een plek in de programmaschema's van de Nederlandse Publieke Omroep.