Kerst met de Zandtovenaar 2015 (KRO-NCRV, EO)

3703 views, 1067 dagen geleden
 Eric Corton, Ogene, Gert van der Vijver, Vajen van den Bosch, Xander de Buisonje, Sterre, Enzo Kok


Vierde editie van het jaarlijkse muziek-evenement Kerst met de Zandtovenaar. Dit keer in Apeldoorn. Met in de hoofdrol zandkunstenaar Gert van der Vijver. Met Xander de Buisonjé als Koning Herodes en Vajèn van den Bosch als Maria. Verder met optredens van Ogene en zandkunstenares Rosa van der Vijver. De verteller van het concert is radiomaker en acteur Eric Corton. Kijk hier Kerst met de Zandtovenaar terug. 

Kerst met de Zandtovenaar, donderdag 24 december om 17.00 uur op NPO Zapp, vrijdag 25 december om 11.50 uur en zaterdag 26 december om 14.30 uur op NPO Zapp.

Xander de Buisonjé

“Ik zie enorm uit naar Kerst met de Zandtovenaar. Ik kruip dit jaar in de rol van de boze koning Herodes. Door vanuit zijn rol het verhaal te bezingen, leer ik het kerstverhaal nu wel van een heel andere kant kennen. En het Nederlandse publiek ziet mij in een heel andere hoedanigheid!”

Vajèn van den Bosch (Grease, SpangaS)
“Kerst met de Zandtovenaar is een magisch spektakel met mooie bijzondere liedjes. Maria speelt een belangrijke rol in het kerstverhaal. Ik voel me vereerd dat ik deze rol op me mag nemen. Ook vind ik het bijzonder om met Gert 'De Zandtovenaar' samen te werken.”

Vernieuwingen
Dit jaar zijn in Kerst met de Zandtovenaar voor het eerst ook veel popliedjes en ballads te horen die aansluiten bij het eeuwenoude kerstverhaal. Herkenbare songs en hits voor jong en oud, gespeeld door een spetterende live-band. Nieuw zijn ook de vele grote led schermen op het podium waarop de zandtekeningen van zandtovenaar Gert te zien zijn. Ook jonge unieke talenten spelen een rol, onder wie de dochter van de Zandtovenaar: zandprinses Rosa van der Vijver.

Met pop, rock, ballads, kerstsongs en dans wordt Kerst met de Zandtovenaar een bijzondere concertbeleving, waarbij het verhaal van de geboorte van Jezus op een unieke wijze wordt opgevoerd.     

Jaarlijkse traditie
Het evenement Kerst met de Zandtovenaar is een jaarlijkse traditie geworden. In 2012 begon het evenement in Gouda, in 2013 vond het plaats in Alkmaar, afgelopen jaar in Roermond en dit jaar in Apeldoorn. Kerst met de Zandtovenaar wordt georganiseerd door de omroepen KRO-NCRV, EO, NPO Zapp en de Gemeente Apeldoorn. De productie is in handen van The Media Brothers.

 
TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter


Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01