Nominaties Rocky Awards Canada voor 2 producties

2613 views, 1498 dagen geleden
 In de Rij voor Anne Frank, De Zandtovenaar en de Oorlog, Gert van der Vijver, Robert Schinkel, NOS, Joodse Omroep, RKK

Zowel de documentaire In de Rij voor Anne Frank als het jeugdprogramma De Zandtovenaar en de Oorlog zijn genomineerd voor een Rocky Award. Beide geregisseerd door Robert Schinkel. De prestigieuze internationale prijs wordt uitgereikt in Banff Canada.  


Zes Nederlandse programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn genomineerd op het internationale tv-festival BANFF World Media Festival in Canada. De producties maken kans op een Rockie Award. De winnaars worden 10 juni tijdens het festival bekend gemaakt.

De Telefilm Jongens (NTR/Pupkin) over twee verliefde tieners is genomineerd in de categorie ‘Jeugd Fictie’. In de categorie ‘Dramaserie’ is de serie RAMSES (AVROTROS/ De familie) over de jonge jaren van Ramses Shaffy genomineerd. Andere Nederlandse programma's die kans maken op prijzen zijn de Zappbios-animatie Munya in mij(VPRO/ Viking Film) en de documentaire In de rij voor Anne Frank (NOS/ The Media Brothers).

Ook de jeugdprogramma’s De Zandtovenaar en de Oorlog (RKK-Joodse Omroep/ The Media Brothers) en Mensjesrechten(IKON) maken kans op een Rockie Award. 

De BANFF Rockie Awards worden in juni voor de 36ste keer uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival. Het festival geldt als een van de belangrijkste evenementen ter wereld op het gebied van televisieprogramma's. RAMSES enJongens wonnen eerder al prijzen. RAMSES onder andere de Prix Europa in Berlijn en Jongens won de Cinekid Leeuw voor De Beste Nederlandse Familiefilm. Ook Munya in mij hoorde vorig jaar op het Cinekid Festival bij de prijswinnaars en won de Gouden Kinderkastprijs van de Vakjury.TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter


Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01