Emmy-nominatie voor De Zandtovenaar en de Oorlog

2645 views, 963 dagen geleden
 Emmy-nominatie, Emmy international, Sand Artist and The War, De Zandtovenaar en de oorlog, Gert van der Vijver, Robert Schinkel, RKK, Joodse Omroep, oorlog, onderduikenHet tv-programma De Zandtovenaar en de Oorlog (RKK/Joodse Omroep & The Media Brothers) is genomineerd voor de International Emmy Kids Awards. Dat heeft de International Academy of Television Arts & Sciences bekendgemaakt. De Zandtovenaar en de Oorlog is een tv-special waarin zandkunstenaar Gert van der Vijver een waargebeurd oorlogsverhaal tekent. Met als verteller Martijn Krabbé.

De Zandtovenaar en de Oorlog (regie Robert Schinkel) is een tv-special waarin zandkunstenaar Gert van der Vijver het waargebeurde verhaal tekent van Herman Silbernberg. Na de arrestatie van zijn ouders wist hij met zijn zusje Roos naar België te ontsnappen. De Joodse jongen zat op talloze onderduikadressen, moest schuilen voor de bombardementen en trok langs de slagvelden op zoek naar een veilig heenkomen. Na de bevrijding keerde Herman Silbernberg terug naar Nederland. Hij legde zelf zijn gebeurtenissen vast in tekeningen met bijbehorende verhalen.

De Emmy Kids Awards worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Het eerstvolgende Emmy Kids-gala zal worden gehouden op 5 april 2016; dit keer niet in New York maar in Cannes. 

Er zijn voor de Emmy Kids Awards genomineerden uit dertien landen voor de categorieën Peuters, Tekenfilms, Non-Fictie, Drama-serie, Reality-TV, TV-Film.
TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter


Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01