TV-serie Bureau Sport over Tour de France (VARA)

2893 views, 1498 dagen geleden
 

Bureau Sport staat deze serie geheel in het teken van de Tour de France, die start in Utrecht. Frank Evenblij en Erik Dijkstra storten zich op de wielerclichés om die meedogenloos af te straffen. Zij gaan meedoen met benen scheren, wiel verwisselen, fietsen in een sprinttrein. Youp van ’t Hek brengt dagelijks een pittige column. Ook de verhoorwagen keert terug.  

Bureau Sport is een afwisselend, prikkelend, satirisch, kritisch, actueel en nostalgisch sportmagazine over waarheden en onwaarheden in en rondom deze wereld. Bureau Sport is vanaf zaterdag 27 juni een week lang dagelijks om 21.05 uur te zien bij de VARA op NPO 3. 

Erik Dijkstra: “Het lijkt wel een kalifaat: de wielersport. Alles moet perfect! De juiste sokken, zwarte broek en minimaal gladgeschoren benen.” 

“Een Brazilian wax, om even je reet te scheren voordat je zadelt, is geen overbodige luxe!”, zegt Frank Evenblij.

Bekende wielrenners als Peter Winnen, Erik Breukink, Steven Rooks en Michael Boogerd worden stevig ondervraagd in de Bureau Sport Verhoorwagen. Waarom won na 1980 geen enkele Nederlander meer de Tour de France? Het vrouwenwielrenpanel bestaande uit Leontien van Moorsel, Roxane Knetemann (wielrenster en dochter van oud-kampioen Gerrie), Ramona van der Lecq (wielervrouw van Niki Terpstra) en journalist en wielrenster Marijn de Vries geven dagelijks commentaar vanuit de Bureau Sport Bioscoop over soigneren, amateurs, vrouwen, doping, bergen en afdalen en vallen en winnen. Als afsluiting probeert iedere dag een (ex-) topsporter een zo hoog mogelijke snelheid te behalen op het oudste fietspad van Nederland: De Maliebaan in Utrecht. 


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter


Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01