Bureau Sport duikt in wereld van sportvrouwen (VARA)

2689 views, 908 dagen geleden
 

In een nieuwe, vijfdelige serie Bureau Sport Vrouwen duiken Erik Dijkstra en Frank Evenblij, met de Europese kampioenschappen vrouwenvoetbal in eigen land voor de deur, in de wondere wereld van de sportvrouw. Kloppen de vooroordelen? En wat is eigenlijk het geheim achter de successen? Frank en Erik doen onderzoek.    

Sportvrouwen? Dat zijn toch meestal manvrouwen, die de hele dag roddelen, te pas en te onpas huilen, relaties hebben met hun trainer en niet tegen kritiek kunnen? Niets is minder waar: juist de vrouwen doen het de laatste jaren heel goed: ze winnen medaille na medaille. Frank en Erik gaan opnieuw op onderzoek uit. 

Met iedere week een Battle of the Sexes, tussen sportvrouwen en sportmannen. Zo neemt Ranomi Kromowidjojo het zwemmend op tegen haar vriend en gouden medaille-winnaar Ferry Weertman. Ook houdt wekelijks een sportvrouw een monoloog voor de spiegel over haar lichaam (onder anderen atlete Jamile Samuel, baanwielrenster Elis Ligtlee en zeilster Marit Bouwmeester). Erik Dijkstra en Frank Evenblij bespreken de vrouwensport in het als vrouwonvriendelijk bestempelde tv-programma Voetbal Inside.


Een panel, bestaande uit topzwemster Femke Heemskerk, oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo en Oranje voetbalinternational Merel van Dongen, bespreekt iedere week een vooroordeel uit de vrouwensport.

Verder spreken Erik en Frank met onder anderen Dafne Schippers, gouden medaille-winnares Sharon van Rouwendaal, de mooiste sportvrouw van Nederland wielrenster Puck Moonen en de eerste vrouwelijke hooligan met een stadionverbod. 

Bureau Sport is vanaf 16 juni elke vrijdag om 20.20 uur te zien bij de VARA op NPO 3.TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter


Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01