De Jaren van Perez (FOX SPORTS)

492 views, 65 dagen geleden
 Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel, Jaap Stam, Rafael van der Vaart, Ron Vlaar, Barry van Galen, Arnold Bruggink, Kenneth Perez

In de Jaren van Perez rijdt Kenneth Perez met zijn luxe bus kris-kas door Nederland om met tijdgenoten terug te kijken op eredivisie-wedstrijden waarin ze samen op het veld stonden. Soms naast elkaar, soms tegenover elkaar. In zijn mobiele studio ontvangt hij o.a.: Van Bronckhorst, Sneijder, Van Bommel, Stam en Van der Vaart. 

Vanaf woensdag 18 september op FOX Sports: De Jaren van Perez. Aan de hand van talloze fragmenten kijkt Kenneth Perez samen met zijn gasten terug op hun rijke eredivisie-verleden. 
Dat doet hij is z'n VIP-bus die is omgebouwd tot mobiele studio. 

Gasten: Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel, Wesley Sneijder, Arnold Bruggink, Jaap Stam, Ron Vlaar, Rafael van der Vaart, Barry van Galen,  Lees meer


Film GEMMEKER met Jacob Derwig (Videoland/RTL4)

374 views, 69 dagen geleden
 jacob derwig, michael epp, robert schinkel, westerbork

De korte speelfilm GEMMEKER vertelt het waargebeurde verhaal van een confronterend verhoor van Albert Gemmeker, de oud-commandant van kamp Westerbork. Onder zijn leiding werden 80-duizend mensen gedeporteerd. De film bevat de unieke Westerborkbeelden van de transporten, die voor het eerst zijn ingekleurd.

De korte speelfilm (30 min) is gebaseerd op het bijzondere verhaal van de joodse Holocaust-overlevende Mauritz Frankenhuis.

De cast van GEMMEKER bestaat uit de (inter)nationaal gelauwerde acteurs:

Jacob Derwig (Mauritz Frankenhuis),
Michael Epp (Albert Gemmeker)
Eelco Smits (Jan Schoenmaker).

Scenario: Thomas van der Ree (Bankier van het Verzet)
Regie: Robert Schinkel (In de Rij voor Anne Frank)

In de korte speelfilm zijn ook de roemruchte beelden te zien van de Westerborktransporten. Dit materiaal is met de nieuwste technieken volledig gerestaureerd en ingekleurd. Een langdurig en complex proces waarbij ook historici zijn betrokken. “Het resultaat is zowel indrukwekkend als confronterend”, aldus regisseur Robert Schinkel. “Het brengt de onbeschrijfelijke gebeurtenissen in Westerbork dichterbij dan ooit. Haarscherp zien we nu hoe onschuldige mensen in veewagons gedeporteerd worden, meestal naar de vernietigingskampen. We denken dat de impact van de indringende film én de bewerkte Westerbork-beelden groot zal zijn. En hopen er ook jonge en toekomstige generaties mee te bereiken”.

De originele zwart-wit Westerborkfilm (1944) is opgenomen in het UNESCO Memory of the World Register en bevat de enige bestaande beelden van de transporten.

De film GEMMEKER wordt eerst vertoond op internationale filmfestivals en is daarna te zien bij RTL4 & Videoland. De film is geproduceerd door The Media Brothers en is mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe.

Planet X was verantwoordelijk voor het omvangrijke restauratie- en inkleuringsproces van de Westerborkbeelden.
 Lees meer


Bureau Sport - WK Daklozen 2019 (BNNVARA)

978 views, 118 dagen geleden
 

In Bureau Sport: WK Daklozen 2019 volgen Frank Evenblij en Erik Dijkstra een groep van zestien deelnemers (de Nederlandse Life Goals selectie) op weg naar de Homeless World Cup in Cardiff,  de hoofdstad van Wales. Een sportief en emotioneel avontuur om kwetsbare mensen betere vooruitzichten in het leven te geven.  


Van over de hele wereld komen vijfhonderd (dakloze) voetballers uit vijftig landen samen om hun krachten te meten. En natuurlijk vooral om aan de wereld én zichzelf te bewijzen dat elk mens ertoe doet en een toekomst heeft.

De spelers en speelsters werken en wonen veelal bij het Leger des Heils en zijn gedurende de week in Cardiff onder begeleiding van Stichting Life Goals Nederland.

De vierdelige documentaireserie zie je vanaf zondagavond 11 augustus om 23.00 uur bij BNN VARA op NPO 1.


 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01