Documentaire #DJ in première (BNNVARA)

628 views, 56 dagen geleden
 


#DJ is een documentaire over de jonge veelbelovende dj Bram Fidder die opgroeit in de Amsterdamse undergroundscene. De energieke dj-producer is onderdeel van een generatie die zijn eigen succes kan creëren en dus zorgt hij voor een uitgekiend online marketingplan. De toenemende roem van Bram leidt tegelijkertijd tot eenzaamheid en zelfdestructie. Uitzending: 21oktober om 22.00uur bij BNNVARA op NPO3. 

#DJ is een documentaire over de maakbaarheid van een generatie en is gemaakt door Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis (o.a. Douwe Bob, Jett Rebel, Lil’ Kleine, Armin van Buuren). Wat betekent het om op te groeien in een wereld waarin likes en emoticons een weerspiegeling worden van hoe populair je bent? Linda Hakeboom: “Dit is een film geworden over deze generatie. We zijn verantwoordelijk voor ons eigen succes, maar dat betekent ook dat we altijd maar doen alsof het goed met ons gaat. Bram voert een strijd die we stiekem allemaal voeren en die is best eenzaam...”

In de documentaire #DJ volgt de camera Bram Fidder, een jonge veelbelovende dj uit de Amsterdamse undergroundscene. Bram groeit op als onderdeel van een generatie die zijn eigen succes kan creëren door zichzelf niet te laten zien zoals het werkelijk is, maar door op social media een tweede werkelijkheid uit te rollen en die in te zetten als een slim marketingproduct. Maar wat gebeurt er als die twee werelden steeds verder uit elkaar komen te liggen? 

Als Bram aandacht krijgt van zijn online volgers, voelt hij zich gewaardeerd. Maar wanneer hij erachter komt dat likes krijgen niet betekent dat je daarmee ook de eenzaamheid in de echte wereld bestrijdt, komen zijn echte leven en online-imago steeds verder uit elkaar te liggen. Ondertussen slokt de uitputtende nachtelijke dancescene hem op en dreigt Bram de controle te verliezen. “Online kun je iedereen voor de gek houden. 'Als ik een post maakte, zorgde ik dat ik er gezond uit zag, maar in het echte leven was ik een wrak. Toen ik de film zag, had ik pas door hoe vast ik daarin zat.”', aldus Bram. 


 Lees meer


Bouwen en racen in jeugdserie Skelterlab (AVROTROS)

560 views, 87 dagen geleden
 

Skelterlab is een 10-delige serie, waarin drie teams van handige jongens en meisjes spectaculaire gemotoriseerde skelters gaan bouwen. Vervolgens gaan ze tegen elkaar racen. Elke aflevering een ander ontwerp en een ander parcours. Wie bouwt de mooiste, wie bouwt de snelste? Presentatie: Sascha Visser.  

Wie is zo handig als MacGyver en zo snel als Max Verstappen? Skelterlab is een technisch, educatief, spannend en spectaculair jeugdprogramma voor AVROTROS, uitgezonden op ZAPP. 


In iedere aflevering van Skelterlab zullen drie vaste teams, bestaand uit van drie deelnemers (13-15) , de beste motorskelter te maken. Aan het einde van het programma zullen de gemaakte skelters het tegen elkaar opnemen, steeds op een ander circuit. Het is voor de team dus de uitdaging om een skelter te maken die opgewassen is tegen de specifieke uitdaging die het circuit biedt. 

Skelterlab is in de eerste plaats een techniekprogramma waarin we de teams in hun eigen werkplaatsen zien bouwen aan hun skelter. De fantasie en de constructievaardigheid van de kinderen heeft de lead. We zien de kinderen zagen, boren, sleutelen aan de voertuigen. We zien ook overleg, samenwerking en discussie. Veel interactie dus.

Naast de teams en de presentator is er ook ‘De Inspecteur’. Hij houdt de teams qua veiligheid strak in de gaten en hij heeft absolute expertise als het gaat om skeltertechniek. Hij heeft de macht om zomaar de bouw stilleggen als er niet gedegen of veilig wordt gewerkt. Vlak voor de race worden de voertuigen door Mastermilo beoordeeld. Op basis van bouwkwaliteit en afwerking deelt hij bonuspunten uit voor het klassement.

Het klapstuk van het programma is de race met de gloednieuwe voertuigen. De coureur is altijd één van de kinderen uit het team. De andere teamleden staan bij de start-/finishlijn. Ze kijken toe hoe er geracet wordt, maar mogen niet ingrijpen als hun wagen toch niet opgewassen blijkt tegen het parcours en misschien wel uitvalt. 

Vanaf zaterdag 18 november elke week om 17.28 op ZAPP

 Lees meer


TV-serie Shirtje Ruilen met Frank Evenblij (RTL7)

446 views, 87 dagen geleden
 Arthur Numan, Boudewijn Zenden, Denny Landzaat, Ronald de Boer, Youri Mulder, Frank Evenblij

Profvoetballers ruilen tijdens hun carrière tientallen keren hun shirt met tegenstanders. Veel voetballers verzamelen die shirts als tastbare herinnering aan hun tijd op de (inter)nationale velden. Elk shirt vertelt een verhaal. Frank Evenblij bezoekt o.a. Arthur Numan, Boudewijn Zenden, Ronald de Boer, Youri Mulder.   

In ‘Shirtje Ruilen’ worden bijzondere verhalen verteld. Of het nou het shirt van een debuutwedstrijd is, de enige keer dat iemand tegen Zidane gevoetbald heeft, een shirt van de directe tegenstander uit die onvergetelijke wedstrijd op een EK of WK, of het shirt dat met een idool geruild is. Welke shirts heeft Willem van Hanegem eigenlijk verzameld in zijn lange loopbaan en wat heeft Danny Landzaat in de kast hangen? Achter elke voetballer en elk geruild shirt zit een prachtig verhaal en in Shirtje Ruilen komen al die verhalen weer tot leven. Shirtje Ruilen: Op maandagavond, gelijk na Voetbal Inside om 22:00 uur bij RTL 7.

 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01