Bouwen en racen in jeugdserie Skelterlab (AVROTROS)

2442 views, 731 dagen geleden
 

Skelterlab is een 10-delige serie, waarin drie teams van handige jongens en meisjes spectaculaire gemotoriseerde skelters gaan bouwen. Vervolgens gaan ze tegen elkaar racen. Elke aflevering een ander ontwerp en een ander parcours. Wie bouwt de mooiste, wie bouwt de snelste? Presentatie: Sascha Visser. 

 

Wie is zo handig als MacGyver en zo snel als Max Verstappen? Skelterlab is een technisch, educatief, spannend en spectaculair jeugdprogramma voor AVROTROS, uitgezonden op ZAPP. 


In iedere aflevering van Skelterlab zullen drie vaste teams, bestaand uit van drie deelnemers (13-15) , de beste motorskelter te maken. Aan het einde van het programma zullen de gemaakte skelters het tegen elkaar opnemen, steeds op een ander circuit. Het is voor de team dus de uitdaging om een skelter te maken die opgewassen is tegen de specifieke uitdaging die het circuit biedt. 

Skelterlab is in de eerste plaats een techniekprogramma waarin we de teams in hun eigen werkplaatsen zien bouwen aan hun skelter. De fantasie en de constructievaardigheid van de kinderen heeft de lead. We zien de kinderen zagen, boren, sleutelen aan de voertuigen. We zien ook overleg, samenwerking en discussie. Veel interactie dus.

Naast de teams en de presentator is er ook ‘De Inspecteur’. Hij houdt de teams qua veiligheid strak in de gaten en hij heeft absolute expertise als het gaat om skeltertechniek. Hij heeft de macht om zomaar de bouw stilleggen als er niet gedegen of veilig wordt gewerkt. Vlak voor de race worden de voertuigen door Mastermilo beoordeeld. Op basis van bouwkwaliteit en afwerking deelt hij bonuspunten uit voor het klassement.

Het klapstuk van het programma is de race met de gloednieuwe voertuigen. De coureur is altijd één van de kinderen uit het team. De andere teamleden staan bij de start-/finishlijn. Ze kijken toe hoe er geracet wordt, maar mogen niet ingrijpen als hun wagen toch niet opgewassen blijkt tegen het parcours en misschien wel uitvalt. 

Vanaf zaterdag 18 november elke week om 17.28 op ZAPP

 Lees meer


TV-serie Shirtje Ruilen met Frank Evenblij (RTL7)

2434 views, 731 dagen geleden
 Arthur Numan, Boudewijn Zenden, Denny Landzaat, Ronald de Boer, Youri Mulder, Frank Evenblij

Profvoetballers ruilen tijdens hun carrière tientallen keren hun shirt met tegenstanders. Veel voetballers verzamelen die shirts als tastbare herinnering aan hun tijd op de (inter)nationale velden. Elk shirt vertelt een verhaal. Frank Evenblij bezoekt o.a. Arthur Numan, Boudewijn Zenden, Ronald de Boer, Youri Mulder.   

In ‘Shirtje Ruilen’ worden bijzondere verhalen verteld. Of het nou het shirt van een debuutwedstrijd is, de enige keer dat iemand tegen Zidane gevoetbald heeft, een shirt van de directe tegenstander uit die onvergetelijke wedstrijd op een EK of WK, of het shirt dat met een idool geruild is. Welke shirts heeft Willem van Hanegem eigenlijk verzameld in zijn lange loopbaan en wat heeft Danny Landzaat in de kast hangen? Achter elke voetballer en elk geruild shirt zit een prachtig verhaal en in Shirtje Ruilen komen al die verhalen weer tot leven. Shirtje Ruilen: Op maandagavond, gelijk na Voetbal Inside om 22:00 uur bij RTL 7.

 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01