Evenblij & Dijkstra in serie Bureau Vooroordeel (VARA)

3538 views, 1271 dagen geleden
 


Bureau Vooroordeel is een 12-delige serie, waarin vooroordelen over verschillende bevolkingsgroepen worden bevestigd of ontkracht. Met Frank Evenblij en Erik Dijkstra. De mannen duiken diep in de wereld van de nieuwe Nederlanders. En peilen de stand van zaken in alle provincies van het land.

In Bureau Vooroordeel doen Erik Dijkstra en Frank Evenblij ‘veldonderzoek’ naar vooroordelen over allochtone Nederlanders. ‘We maken het niet mooier dan het is.’

Na Bureau Sport en Bureau Marokko komen Erik Dijkstra en Frank Evenblij met Bureau Vooroordeel. ‘In zekere zin is het wel een soort voortzetting van Bureau Marokko’, vertelt Erik Dijkstra. ‘Alleen onderzoeken we nu vooroordelen over verschillende allochtone bevolkingsgroepen in Nederland.’ Nieuw is dat de mannen in twaalf afleveringen twaalf provincies aandoen. Dijkstra: ‘We brengen in kaart welke groepen waar het meest voorkomen.In Limburg wonen bijvoorbeeld veel Polen.’ Aan vooroordelen geen gebrek. ‘Bijvoorbeeld dat Roemenen altijd jatten of dat alle Polen goed kunnen stuccen’, oppert Dijkstra. ‘Ik woon in Amsterdam en ik ken veel mensen die hun huis laten stuccen door Polen. Ze zijn blijkbaar goed en ook een stuk goedkoper. Dat is tenminste wat men altijd zegt. En ook dat ze veel zuipen en veel lawaai maken. Maar ik zie eigenlijk nooit een interview met een Poolse bouwvakker. Laat staan dat twee mensen als Frank en ik met hen op pad gaan met zo’n busje. Misschien dat die Polen een liter wodka per dag drinken, maar misschien ook niet. Ik heb in elk geval de illusie dat het een eerlijk programma is. We gaan er altijd met open vizier in.’

Dijkstra geeft grif toe zelf ook vol vooroordelen te zitten. ‘Natúúrlijk. Ook over Nederlanders. Limburgers zijn een beetje stiekem, toch? Ik kom zelf uit Twente, waarvan men altijd zegt dat er bokkige, stugge mensen wonen. En ik denk ook dat Oost-Europeanen de hele dag zitten te zuipen. We zitten op dit moment nog volop in de opnamen, dus hoe het allemaal uitpakt weet ik niet. Ik ben heel nieuwsgierig wat eruit gaat komen, want we maken het niet mooier en ook niet lelijker dan het is.
 Lees meer


Derde seizoen Kinderen voor Kinderen Pakt Uit (VARA)

2988 views, 1271 dagen geleden
 


In het vervolg op  'Kinderen voor Kinderen Pakt Uit' lopen opnieuw kinderen uit het koor een dagje mee met een bekende Nederlander. Omgekeerd mag die BN-er meezingen en meedansen in een videoclip van Kinderen voor Kinderen. Met o.a. Vajen van den Bosch, Charly Luske en Anouk Hoogendijk.  Presentatie: Lex Uiting.  


In elke aflevering pakt Kinderen voor Kinderen ‘een liedje uit’. De kinderen gaan op bezoek bij een BN-er en worden meegenomen in zijn/haar wereld om meer te leren over de achtergrond van het lied.

Andersom wordt de BN-er ook meegenomen in de zang- en danswereld van het koor: de kinderen stomen hem of haar klaar voor een eenmalig gastoptreden met het lied dat centraal staat in de betreffende uitzending. Repetities, styling én natuurlijk het optreden zelf zijn in de uitzending te zien.


Gasten:Dylan Haegens - youtuber 

Vajen van den Bosch - actrice, zangers

Priscella Kneteman, actrice Spangas

Lennart Timmerman, acteur zat in Spangas

Saskia Weerstand, 3fm dj en presentarcie Zapp live

Charly Luske, zanger 

Anouk Hoogendijk, voetbalster

Rob & Emiel - magicians, eigen shows en tv programma


 
 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01