TV-serie Bureau Sport over Tour de France (VARA)

2934 views, 1527 dagen geleden
 

Bureau Sport staat deze serie geheel in het teken van de Tour de France, die start in Utrecht. Frank Evenblij en Erik Dijkstra storten zich op de wielerclichés om die meedogenloos af te straffen. Zij gaan meedoen met benen scheren, wiel verwisselen, fietsen in een sprinttrein. Youp van ’t Hek brengt dagelijks een pittige column. Ook de verhoorwagen keert terug.  

Bureau Sport is een afwisselend, prikkelend, satirisch, kritisch, actueel en nostalgisch sportmagazine over waarheden en onwaarheden in en rondom deze wereld. Bureau Sport is vanaf zaterdag 27 juni een week lang dagelijks om 21.05 uur te zien bij de VARA op NPO 3. 

Erik Dijkstra: “Het lijkt wel een kalifaat: de wielersport. Alles moet perfect! De juiste sokken, zwarte broek en minimaal gladgeschoren benen.” 

“Een Brazilian wax, om even je reet te scheren voordat je zadelt, is geen overbodige luxe!”, zegt Frank Evenblij.

Bekende wielrenners als Peter Winnen, Erik Breukink, Steven Rooks en Michael Boogerd worden stevig ondervraagd in de Bureau Sport Verhoorwagen. Waarom won na 1980 geen enkele Nederlander meer de Tour de France? Het vrouwenwielrenpanel bestaande uit Leontien van Moorsel, Roxane Knetemann (wielrenster en dochter van oud-kampioen Gerrie), Ramona van der Lecq (wielervrouw van Niki Terpstra) en journalist en wielrenster Marijn de Vries geven dagelijks commentaar vanuit de Bureau Sport Bioscoop over soigneren, amateurs, vrouwen, doping, bergen en afdalen en vallen en winnen. Als afsluiting probeert iedere dag een (ex-) topsporter een zo hoog mogelijke snelheid te behalen op het oudste fietspad van Nederland: De Maliebaan in Utrecht.  Lees meer


Nominaties Rocky Awards Canada voor 2 producties

2640 views, 1527 dagen geleden
 In de Rij voor Anne Frank, De Zandtovenaar en de Oorlog, Gert van der Vijver, Robert Schinkel, NOS, Joodse Omroep, RKK

Zowel de documentaire In de Rij voor Anne Frank als het jeugdprogramma De Zandtovenaar en de Oorlog zijn genomineerd voor een Rocky Award. Beide geregisseerd door Robert Schinkel. De prestigieuze internationale prijs wordt uitgereikt in Banff Canada.  


Zes Nederlandse programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn genomineerd op het internationale tv-festival BANFF World Media Festival in Canada. De producties maken kans op een Rockie Award. De winnaars worden 10 juni tijdens het festival bekend gemaakt.

De Telefilm Jongens (NTR/Pupkin) over twee verliefde tieners is genomineerd in de categorie ‘Jeugd Fictie’. In de categorie ‘Dramaserie’ is de serie RAMSES (AVROTROS/ De familie) over de jonge jaren van Ramses Shaffy genomineerd. Andere Nederlandse programma's die kans maken op prijzen zijn de Zappbios-animatie Munya in mij(VPRO/ Viking Film) en de documentaire In de rij voor Anne Frank (NOS/ The Media Brothers).

Ook de jeugdprogramma’s De Zandtovenaar en de Oorlog (RKK-Joodse Omroep/ The Media Brothers) en Mensjesrechten(IKON) maken kans op een Rockie Award. 

De BANFF Rockie Awards worden in juni voor de 36ste keer uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival. Het festival geldt als een van de belangrijkste evenementen ter wereld op het gebied van televisieprogramma's. RAMSES enJongens wonnen eerder al prijzen. RAMSES onder andere de Prix Europa in Berlijn en Jongens won de Cinekid Leeuw voor De Beste Nederlandse Familiefilm. Ook Munya in mij hoorde vorig jaar op het Cinekid Festival bij de prijswinnaars en won de Gouden Kinderkastprijs van de Vakjury.
 Lees meer


Korte Speelfilm 'Het Laatste Nieuws' valt in de prijzen

2739 views, 1527 dagen geleden
 Het Laatste Nieuws, 48 hours film project, Robert Schinkel. Dave Vaessen, Peter Faber, Frank Evenblij

Onze korte dramaproductie 'Het Laatste Nieuws" heeft op het 48 Hours Film Project prijzen gewonnen voor Beste Regie (Robert Schinkel) en Beste Cinematografie (Dave Vaessen).  De film - met in de hoofdrollen Peter Faber en Frank Evenblij - gaat over doorgewinterde journalist die een corrupte wethouder wil ontmaskeren. Bekijk hier de korte film: Het Laatste Nieuws

 

Het Laatste Nieuws werd gemaakt in het kader van het 48 Hours Film Project Amsterdam. Naast prijzen voor regie en cinematografie waren er nominaties voor Editing (Sander Lith), Muziek (Frank van Essen) en Beste 'Use of Genre'.   

 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01