Bureau Sport Boek genomineerd voor Beste Sportboek

2870 views, 1613 dagen geleden
 Bureau Sport, Erik Dijkstra, Frank Evenblij, Bas Schinkel. Reinder Elzinga, Humberto Tan

De nominaties voor de publieksprijs Sportboek van het Jaar, dé prijs voor het beste sportboek van 2014, zijn bekendgemaakt. Onder de genomineerden ook het Bureau Sport Boek. Met daarin de meest bijzondere, hilarische en aangrijpende verhalen van het TV-programma Bureau Sport. Geschreven door presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra.   

Uit een lijst van 20 toptitels heeft een jury de volgende selectie gemaakt:

- Solo van Wilfried de Jong (Podium),
- Kieft van Michel van Egmond (VI Boeken),
- Commentator van Mart Smeets (De Kring),
- Wilco Kelderman bestaat niet van Thijs Zonneveld (Nieuw Amsterdam) en
- Bureau Sport van Erik Dijkstra en Frank Evenblij (Het Spectrum).

Op vrijdagavond 24 april wordt de winnaar bekendgemaakt en de prijs uitgereikt door Humberto Tan in RTL Late Night.


Het Bureau Sport Boek geeft een kijkje in de keuken van het origineelste sportprogramma op de Nederlandse televisie. Met alle TV-columns van Youp van 't Hek. In het Bureau Sport Boek antwoord op de vragen:   

Welke bekentenis deed Rafael van der Vaart in de Verhoorwagen? Word je met epo in je lijf echt nooit meer dronken? Was Ajax-spits Iván Gabrich echt taxichauffeur in plaats van voetballer? Waarom zat sprintkanon Ben Johnson op de tribune bij Willem II? Wat deed Freek de Jonge in 1990 op de training van het Nederlands elftal? Wie ving in 1987 in Napels de schoen van Diego Maradona? Wat zijn volgens Youp van ’t Hek de belangrijkste bijzaken in de sport? Hoe beleeft Marcel van Roosmalen een dagje op de burelen van Bureau Sport? 

Net als het programma is het boek kritisch, gewaagd, humoristisch en nostalgisch en worden er mysteries en mythen op bijzondere wijze ontrafeld. 

Frank Evenblij en Erik Dijkstra werden vooral bekend als de jakhalzen uit DWDD. Frank is naast 0tv-presentator ook programmamaker. Erik is journalist en presentator. Sinds 2012 presenteren ze samen het succesvolle tv-programma Bureau Sport. En de spin-off Bureau Marokko.

 

 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01