Twee producties The Media Brothers in race voor Emmy

2968 views, 1647 dagen geleden
 In de Rij voor Anne Frank, De Zandtovenaar en de Oorlog, Gert van der Vijver, Robert Schinkel, NOS, Joodse Omroep, RKK

De NPO heeft twee van onze producties ingezonden voor de prestigieuze Emmy Awards! Zowel In de Rij voor Anne Frank als De Zandtovenaar en de Oorlog dingen mee naar deze internationale prijs. Beide geregisseerd door Robert Schinkel. De NPO selecteerde 16 Nederlandse producties voor de Internationale Emmy Awards. 

De Nederlandse inzendingen zijn verdeeld over acht categorieën. 

In de Rij voor Anne Frank gaat voor Beste Documentaire. De Zandtovenaar en de Oorlog komt uit in de categorie Jeugd. 

De nominaties van de International Emmy Awards worden op 15 oktober bekendgemaakt, eind november worden in New York de prijzen uitgereikt. De Emmy's in de nieuwscategorieën worden in oktober toegekend, de uitreiking van de jeugd-Emmy's staat in februari 2016 gepland.

In De Zandtovenaar en de Oorlog tekent zandkunstenaar Gert van der Vijver het waargebeurde en aangrijpende onderduikverhaal van een Joods jongetje. Het programma wordt uitgezonden door de  Joodse Omroep en RKK. Martijn Krabbé neemt de rol van verteller op zich.

In de Rij voor Anne Frank, een documentaire van regisseur Robert Schinkel, gaat over de ‘eeuwige’ rij voor het Anne Frank Huis. Vier seizoenen lang is de rij gevolgd. Zon, regen, storm of ijzige kou; de wereld staat altijd in de rij voor Anne Frank. Via persoonlijke verhalen van negen mensen uit de hele wereld en door tweeëntwintig meisjes die in hun eigen taal indringende passages voorlezen uit Annes dagboek, wordt het verhaal van Anne Frank opnieuw verteld en in beeld gebracht. Lees meer


Nieuwe serie Kinderen voor Kinderen Pakt Uit (VARA)

2869 views, 1647 dagen geleden
 Lex Uiting, Tako Rietveld, Anky van Grunsven, Monique Smit, Klaas van Kruistum, Doloris Leeuwin, Dennis Weening.

In het vervolg op  'Kinderen voor Kinderen Pakt Uit' lopen opnieuw kinderen uit het koor een dagje mee met een bekende Nederlander. Omgekeerd mag die BN-er meezingen en meedansen in een videoclip van Kinderen voor Kinderen. Presentatie: Lex Uiting. In deze 8-delige serie zien we o.a. Anky van Grunsven, Monique Smit, Klaas van Kruistum, Doloris Leeuwin en Tako Rietveld. 

In elke aflevering pakt Kinderen voor Kinderen ‘een liedje uit’. De kinderen gaan op bezoek bij een BN-er en worden meegenomen in zijn/haar wereld om meer te leren over de achtergrond van het lied.
Andersom wordt de BN-er ook meegenomen in de zang- en danswereld van het koor: de kinderen stomen hem of haar klaar voor een eenmalig gastoptreden met het lied dat centraal staat in de betreffende uitzending. Repetities, styling én natuurlijk het optreden zelf zijn in de uitzending te zien.

 


 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01