TV-serie Ontdek de Ruimte - met André Kuipers (NTR)

2834 views, 1418 dagen geleden
 

‘Ontdek de Ruimte – met André Kuipers’ is een reis door de wonderlijke wereld van sterrenkunde en ruimtevaart. Geproduceerd The Media Brothers en Hens. Een educatieve en visueel vernieuwende serie, waarin verschillende thema’s rondom het universum worden behandeld. Met bijzondere reportages van Bart Meijer. 

Vanuit de ruimte laat André Kuipers zien hoe het heelal in elkaar zit. Zo neemt hij ons mee naar de zon, sterren en planeten, laat hij zien hoe raketten werken en leidt hij ons rond in het internationale ruimtestation. Ook toont André bijzondere staaltjes wetenschap, zoals dierenbescherming vanuit de ruimte, en gaan we met hem op zoek naar buitenaards leven. 

Op aarde duikt Bart Meijer in de wereld van supertelescopen, marslanders en satellieten. Ook ondervindt hij hoe zweven voelt en wat G-krachten doen met je lichaam. 

Door het gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van special effects, virtuele en vliegende camera's, wordt het een spectaculaire beleving voor jong en oud.   Lees meer


Emmy-nominatie voor De Zandtovenaar en de Oorlog

3024 views, 1418 dagen geleden
 Emmy-nominatie, Emmy international, Sand Artist and The War, De Zandtovenaar en de oorlog, Gert van der Vijver, Robert Schinkel, RKK, Joodse Omroep, oorlog, onderduikenHet tv-programma De Zandtovenaar en de Oorlog (RKK/Joodse Omroep & The Media Brothers) is genomineerd voor de International Emmy Kids Awards. Dat heeft de International Academy of Television Arts & Sciences bekendgemaakt. De Zandtovenaar en de Oorlog is een tv-special waarin zandkunstenaar Gert van der Vijver een waargebeurd oorlogsverhaal tekent. Met als verteller Martijn Krabbé.

De Zandtovenaar en de Oorlog (regie Robert Schinkel) is een tv-special waarin zandkunstenaar Gert van der Vijver het waargebeurde verhaal tekent van Herman Silbernberg. Na de arrestatie van zijn ouders wist hij met zijn zusje Roos naar België te ontsnappen. De Joodse jongen zat op talloze onderduikadressen, moest schuilen voor de bombardementen en trok langs de slagvelden op zoek naar een veilig heenkomen. Na de bevrijding keerde Herman Silbernberg terug naar Nederland. Hij legde zelf zijn gebeurtenissen vast in tekeningen met bijbehorende verhalen.

De Emmy Kids Awards worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Het eerstvolgende Emmy Kids-gala zal worden gehouden op 5 april 2016; dit keer niet in New York maar in Cannes. 

Er zijn voor de Emmy Kids Awards genomineerden uit dertien landen voor de categorieën Peuters, Tekenfilms, Non-Fictie, Drama-serie, Reality-TV, TV-Film.

 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01