Terugblik Bureau Sport 2014 en vooruitblik 2015 (VARA)

3176 views, 1708 dagen geleden
 Erik Dijkstra en Frank Evenblij, Youp van 't Hek The Media Brothers

In januari zijn er vier nieuwe afleveringen van Bureau Sport te zien bij de VARA op NPO3. Erik Dijkstra en Frank Evenblij blikken terug op het sportjaar van 2014 en kijken vooruit naar het nieuwe sportjaar. Met ook in deze serie onderzoeksreportages in binnen- en buitenland, De Verhoorwagen en Youp van 't Hek.   

In Bureau Sport worden waarheden en onwaarheden in en rondom de sportwereld onderzocht. Vanaf donderdag 1 januari is het sportprogramma weer te zien bij de VARA op NPO 3. Erik Dijkstra en Frank Evenblij nemen mysteries en mythen uit de sportwereld onder de loep om cliché's uit de wereld te helpen. 
 

Op 1 januari kijkt Bureau Sport terug op het bijzondere sportjaar 2014. Zo zit Kees Jansma in de speciale Verhoorwagen, gaan de mannen het paard op met wereldkampioen Jeroen Dubbeldam, brengen Koen Verweij en Jan Blokhuijsen een eerbetoon aan de overleden schaatser Sjoerd Huisman, en de winnaar van Parijs-Roubaix, Niki Terpstra laat zien waar hij geleerd heeft om zo hard over kasseien te rijden. Youp van ’t Hek geeft zijn visie op het afgelopen sportjaar en een speciaal sportpanel bestaande uit Ajacied en international Joel Veltman, hockeyster Maartje Paumen, zwemster Femke Heemskerk en judoka Dex Elmont bekijken en bespreken in de Bureau Sport bioscoop de hoogtepunten van het sportjaar 2014. Commentaar Theo Reitsma

Op 8 januari kijkt Bureau Sport vooruit naar het sportjaar 2015.
Het jaar waarin de Tour de France in Utrecht start. Frank Evenblij verkent alvast het parcours van de tijdrit in Utrecht en bespreekt dit met Tom Dumoulin. Thomas Dekker wil het werelduurrecord op de fiets breken. Erik Dijkstra wil niet achterblijven en gaat hetzelfde doen.
Voor het eerst in de historie gaan de Oranje voetbalvrouwen naar het WK. Frank en Erik mogen een keer meetrainen. Het sportpanel bestaande uit Ajacied en international Joel Veltman, hockeyster Maartje Paumen, zwemster Femke Heemskerk en judoka Dex Elmont blikken in de Bureau Sport bioscoop vooruit op sportjaar 2015. Net als Youp van ’t Hek in zijn column. 
De Groundsman van Premier League club Swansea City komt speciaal naar Nederland om ons veelbesproken kunstgras te testen. In de speciale Bureau Sport Verhoorwagen zit schaatscoach Jillert Anema over de toekomst van het schaatsen. Commentaar Theo Reitsma

In de uitzending van 15 januari staat de wintersport centraal. 
Frank Evenblij en Erik Dijkstra gaan naar Zweden om te ijsspeedwayen. Nog nooit eerder vertoond: Bergop schaatsen. Bureau Sport zoekt het uit of het mogelijk is. Youp van ’t Hek bespreekt in zijn column de sterkste winterpsport verhalen en het sportpanel bestaande uit Ajacied en international Joel Veltman, hockeyster Maartje Paumen, zwemster Femke Heemskerk en judoka Dex Elmont bekijken en bespreken in de Bureau Sport bioscoop de meest legendarische fragmenten uit de wintersport. In de Verhoorwagen zit Erben Wennemars over de Elfstedentocht en de mannen verkennen het Wembley van de skisport: De levensgevaarlijke Hahnenkamm-afdaling in Kitzbuhel. Commentaar Theo Reitsma

Op 22 januari gaat het in Bureau Sport over vrouwen in de sport. In de Verhoorwagen zit Ranomi Kromowidjojo en Frank ontmoet Nederlands meest succesvolle Olympier ooit Ireen Wust. De mannen gaan proberen om een service terug te slaan van tennisster Kiki Bertens en ze bezoeken Chardine Sloof. Zij werd in 2012 wereldkampioene biathlon bij de junioren en woont met haar familie in Zweden. 
Epke Zonderland, student geneeskunde, geeft het verschil aan tussen vrouwen en mannensporters, en het sportpanel bestaande uit Ajacied en international Joel Veltman, hockeyster Maartje Paumen, zwemster Femke Heemskerk en judoka Dex Elmont bekijken en bespreken in de Bureau Sport bioscoop de meest bijzondere vrouwen. Ten slotte gaat Olympisch kampioen Jorrit Bergsma in een moderne “Battle of the Sexes” de strijd aan met zijn vriendin Heather Richardson. En uiteraard heeft ook Youp van ’t Hek een mening over de vrouwensport in het algemeen. Commentaar Theo Reitsma.
 Lees meer


Kerst met de Zandtovenaar in Roermond (KRO-RKK)

2011 views, 1708 dagen geleden
 Gert van der Vijver Wudstik, Sandra van Nieuwland, Kris Berry, Niels Geusebroek, Julia van der Toorn, Sharon Doorson, Tangarine en Stevie Ann

Bekijk hier de uitzending van Kerst met de Zandtovenaar in Roermond. Met als verteller KRO-presentator Klaas van Kruistum. Zandtovenaar Gert van der Vijver tekent het kerstverhaal en wordt daarbij begeleid door artiesten als Wudstik, Sandra van Nieuwland, Kris Berry, Niels Geusebroek, Julia van der Toorn, Sharon Doorson, Tangarine en Stevie Ann.   
  

Ook jonge talenten als trompettist Duco Akkerman, celliste Emma van Schadewijk en winnares van het Junior Songfestival Julia van Bergen leveren muzikale bijdragen tijdens deze bijzondere kerstvertelling.  Op donderdagavond 11 december vinden de opnamen plaats, en het programma wordt in de kerstperiode uitgezonden op NPO Zapp en NPO 1. 

Voor KRO-presentator Klaas van Kruistum (bekend van programma's als Zapplive, De Rekenkamer en Checkpoint) is het de eerste keer dat hij als verteller voor een vol marktplein zal staan. Klaas: 'Best een beetje spannend natuurlijk: in Roermond op de Markt voor duizenden mensen en op tv voor heel Nederland live een verhaal vertellen, maar het is vooral een grote eer. Ik kijk uit naar het moment dat de kerstboodschap, de muziek en de verbazingwekkende tekeningen van de zandtovenaar bij elkaar komen, zodat je helemaal wordt meegenomen in dit bijzondere verhaal van hoop en liefde. Ik heb er nu al zin in!'

Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO: ‘In onze KRO-programma’s brengen we mensen bij elkaar. Kerst met de Zandtovenaar is een bijzonder evenement waarbij we dat heel letterlijk doen, op de historische markt van Roermond. De katholieke traditie is een beeldtraditie, vandaar dat we hebben gekozen voor deze bijzondere kunstvorm: schilderen met zand. KRO en RKK brengen samen het eeuwenoude kerstverhaal in moderne vorm waardoor iedereen
betoverd zal worden.’

Derde editie van grootste familie-evenement rond Kerstmis
Kerst met de Zandtovenaar in Roermond is een vervolg op twee eerder edities die werden gehouden in Alkmaar (2013) en Gouda (2012). Deze edities waren zeer succesvol. Kerst met de Zandtovenaar was de afgelopen twee jaar het grootste familie-evenement rond Kerstmis. Daarnaast stemden ruim 1,3 miljoen kijkers af op de uitzendingen op Zapp en NPO 1.

Gert van der Vijver is Nederlands ‘beroemdste zandkunstenaar’. Hij strooit, gooit en schuift met zand en zo ontstaat het verhaal over de geboorte van Jezus. Van der Vijver is vooral bekend van programma’s als Verhalen met de Zandtovenaar en Sprookjes van Klaas Vaak. Ook schitterde hij in ‘Dichtbij’ - de videoclip van Marco Borsato en verzorgde hij de slotact in Borsato’s stadionconcerten.

 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01