Bureau Sport in het teken van WK-Brazilië (VARA).

3940 views, 1958 dagen geleden
 Bureau Sport, WK-Brazilië, Frank Evenblij en Erik Dijkstra, Romario en Reinaldo, Youp, VARA

In Brazilië treffen Frank Evenblij en Erik Dijkstra belangrijke voorbereidingen; zo testen zij de plekken waar het Nederlands elftal verblijft en gaan zij op zoek naar de geheimen van het Braziliaanse voetbal. En leren ze voetbalcommentaar geven. Ook in deze serie de column van Youp van 't Hek. Vanaf 19 mei op TV. 

En passant bezoeken Frank en Erik nog het graf van Garrincha, ontmoeten zij ook nog even Romario en Reinaldo, een oud-spits van het Brazilaanse team die in de jaren '80 als een van de eerste Brazilianen nog bij Telstar voetbalde. Ook bezoeken zij Maracana waarop 13 juli de finale plaatsvindt. En laten ze een voodoopriesteres speciale Oranje slippers instralen

Verder wederom de column van Youp over zijn persoonlijke WK herinneringen, Robin van Persie over zijn oude leermeester Ricardo Moniz, Klaas-Jan Huntelaar over WK spitsen en een bijzondere ontmoeting met Dick Nanninga, de man die scoorde in de WK finale van 1978.

Daarnaast de presentatie van de nieuwe WK hit door de door Bureau Sport geselecteerde Haagse band F.
Uitzendingen vanaf 19 mei tot 30 mei, iedere werkdag, 19:55 uur Nederland 3 bij de Vara
 Lees meer


De Zandtovenaar en de Oorlog (Joodse Omroep/RKK)

2582 views, 1964 dagen geleden
 Zandtovenaar Gert van der Vijver, Martijn Krabbé, regisseur Robert Schinkel, RKK, Joodse Omroep, oorlogsverhaal, Zapp, Tweede Wereldoorlog, waargebeurd verhaal

In De Zandtovenaar en de Oorlog tekent zandkunstenaar Gert van der Vijver het waargebeurde en aangrijpende onderduikverhaal van een Joods jongetje. Het programma wordt uitgezonden door de  Joodse Omroep en RKK. Martijn Krabbé neemt de rol van verteller op zich. Bekijk uitzending.


Herman Silbernberg groeide als Joodse jongen op in Sittard. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden zijn ouders gearresteerd en gedeporteerd. Herman wist met zijn zusje Roos naar België te ontsnappen. Hij verbleef op talloze onderduikadressen, moest schuilen voor de bombardementen en trok langs de slagvelden op zoek naar een veilig heenkomen. Na de bevrijding keerde hij terug naar Nederland.

Silbernberg legde zelf zijn gebeurtenissen vast in fraaie tekeningen met bijbehorende verhalen, in 2008 gepubliceerd in boekvorm. Dit boek, getiteld Jochie... je moet er trots op zijn, is de basis van De Zandtovenaar en de Oorlog.

Zoals elk jaar brengen de Joodse Omroep en RKK rond 4 mei een gezamenlijke programma. De Zandtovenaar en de Oorlog werd door The Media Brothers voor deze omroepen geproduceerd.    
Het wordt uitgezonden op zondag 4 mei om 18.00 uur op Nederland 2.
Regie: Robert Schinkel.


 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01