Serie Kinderen voor Kinderen Pakt Uit (VARA)

3341 views, 2025 dagen geleden
 Kinderen voor Kinderen, Paul van Loon, Jeffrey Wammes, Remy Duker, Gert van der Vijver, Milouska Meulens, Sebastiaan Boogaard, Lex Uiting, VARA, ZAPP

In de 8-delige serie 'Kinderen voor Kinderen pakt uit' staat telkens één van de Kinderen voor Kinderen-hits centraal. Kinderen uit het koor gaan samen met een bekende Nederlander op zoek naar het verhaal achter het lied. De BN-er mag vervolgens meedoen in een videoclip van Kinderen voor Kinderen. Presentatie: Lex Uiting. 

In elke aflevering pakt Kinderen voor Kinderen ‘een liedje uit’. De kinderen gaan op bezoek bij een BN-er en worden meegenomen in zijn/haar wereld om meer te leren over de achtergrond van het lied.
Andersom wordt de BN-er ook meegenomen in de zang- en danswereld van het koor: de kinderen stomen hem of haar klaar voor een eenmalig gastoptreden met het lied dat centraal staat in de betreffende uitzending. Repetities, styling én natuurlijk het optreden zelf zijn in de uitzending te zien.

In de 1e aflevering worden er samen met patissier Rémy Duker cupcakes gebakken om te onderzoeken wat het nou écht betekent om een ‘Masterchef’ te zijn. Het lied ‘Boekenwurm’ staat centraal in aflevering 2: in het spookhuis van de Efteling vertelt Paul van Loon hoe hij aan zijn spannende ideeën komt! Ook gaat het Kinderen voor Kinderen Koor op bezoek bij De Zandtovenaar Gert van der Vijver (‘Word ik dit of word ik dat’), bij doventolk Sebastiaan Boogaard (‘Zo bijzonder’), bij presentatrice van het Jeugdjournaal Milouska Meulens (‘Hallo wereld’) en turner Jeffrey Wammes (‘Klaar voor de start’). 

Uitzenddata en -tijden
Uitzendingen zijn er elke zaterdagochtend op 15, 22 en 29 maart om 10.05 uur en op 5,12,19 en 26 april en 3 mei om 10.10 uur. Het zijn elk uitzendingen van ongeveer 10 minuten bij Zapp op Nederland 3. Op 15 maart wordt gestart met ‘Kinderen voor Kinderen pakt uit met patissier Rémy’ en op 22 maart volgt ‘Kinderen pakt uit met kinderboekenschrijver Paul van Loon’.

Kinderen voor Kinderen 35 jaar!
In 2014 bestaat VARA’s Kinderen voor Kinderen 35 jaar en dat betekent Feest! Kijk op kinderenvoorkinderen.nl voor alle feestelijke jubileum-activiteiten. Behalve met Kinderen voor Kinderen pakt uit komt Kinderen voor Kinderen ook na de zomervakantie met een nieuw programma: de kinderen van het koor worden daarbij in 6 afleveringen gevolgd in hun voorbereiding op het grote live concert op 12 oktober in koninklijk theater Carré.
Op 11 april aanstaande verschijnt een speciale Jubileum-CD met hits uit de afgelopen 35 jaar ‘Waanzinnig gedroomd’. Hierop staat ook de nieuwe hit ‘Doe de Kanga’: het themalied voor de Koningsspelen op 25 april. In september volgt de release van CD35 ‘Feest!’ met 12 nieuwe liedjes en op 19 oktober is de première van de eerste Kinderen voor Kinderen musical: 'Waanzinnig gedroomd’.


 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01