Evenblij met André Rieu op Nederland 1 (VARA)

4815 views, 2190 dagen geleden
 Frank Evenblij, André Rieu, portret, Brazilië

André Rieu, Neerlands grootste exportartiest. Beroemder en succesvoller overzee dan in eigen land. Een man die grote triomfen vierde maar ook door diepe dalen ging. Frank Evenblij volgt hem tijdens een tournee in Brazilië en ziet van dichtbij hoe ambitieus en gedreven hij is. Evenblij met Rieu wordt uitgezonden op NL1.

André Rieu staat aan de mondiale top als het gaat om best verdienende artiesten. Tussen bijvoorbeeld Madonna en Bruce Springsteen. Frank Evenblij volgt Rieu tijdens een reeks concerten in Rio de Janeiro. Vanachter de coulissen ziet Frank tot zijn verbazing dat de mensen van de Samba helemaal losgaan op de Weense Wals. 

Frank Evenblij maakt sinds 2009 het VARA-programma 'Evenblij Met'. Vanaf 2013 geproduceerd door The Media Brothers. 

Evenblij werd bekend als "Jakhals Frank" uit de rubriek De Jakhalzen in het VARA-programma De Wereld Draait Door, waarvan hij in 2011 afscheid nam na 6 seizoenen. Daarna maakte hij verscheidene documentaires en programma's waaronder het VARA-programma Bureau Sport, geproduceerd door The Media Brothers.


Evenblij met Andre Rieu, 12 oktober, 22.30 uur, Vara Nederland 1


 Lees meer


Week tegen de eenzaamheid - Kruispunt TV (RKK)

3537 views, 2178 dagen geleden
 

Voor de Week tegen Eenzaamheid produceerden The Media Sisters voor het RKK-programma Kruispunt TV een dubbelportret met de 67-jarige theaterregisseur/oud-televisiepresentator Ursul de Geer en de 78-jarige Amsterdamse oud-actrice Mimi Kok.

Ursul de Geer en Mimi Kok praten openhartig met programmamaker Babs Assink over het thema eenzaamheid: het gemis, het gevecht, de acceptatie en het verdriet. Beide laten zien hoe eenzaamheid een leven kan beheersen, maar ook wat je er aan kunt doen om je minder eenzaam te voelen.
 
Existentieel
Ursul de Geer regisseerde de afgelopen jaren verschillende succesvolle theaterstukken over eenzaamheid, gebaseerd op het werk van de Hongaarse schrijver Sándor Márai en zijn romans met als thema’s: liefde, vriendschap en eenzaamheid. De Geer: "Het gaat om de existentiële eenzaamheid die je van binnen voelt. Als die eenzaamheid je begint te omhelzen, als je hem geaccepteerd hebt als onderdeel van je leven, dan is hij geen vijand meer. Dan hoort hij bij je."
 
Losgescheurd
Maar zelf kent hij vooral de eenzaamheid na het mislukken van zijn huwelijk: "Ik heb de eenzaamheid geaccepteerd. Maar niet de vaderlijke eenzaamheid. De eenzaamheid van een stille scheiding. Een stille vechtscheiding. Waarbij je wordt losgescheurd van je gezin. Je geen verbinding meer hebt met datgene waarmee je het liefst verbonden wilt zijn. Met je kinderen. Dit is een ander soort eenzaamheid die ik waarschijnlijk nooit kan accepteren."
 
Flamboyant
De 78-jarige actrice Mimi Kok kijkt terug op een flamboyant leven. Ze schitterde op het toneel naast sterren als Dolf Brouwers, Rijk de Gooyer en Toon Hermans, haar ontdekker. Haar vroegere leven staat in schril contrast met haar alledaagse leven van nu. Ze heeft nauwelijks vrienden en slijt haar dagen vooral alleen.
 Kok: "Eenzaamheid is zo gruwelijk. Het is een van de meest erge plagen die een mens kan treffen. Ik voel me uitgestoten, geïsoleerd, van een andere planeet."
 
Hulpdienst
Om haar eigen eenzaamheid te bestrijden, en om anderen te helpen, werkt ze eens per week bij de telefonische hulpdienst. Vrijwilligerswerk, dan is ze een luisterend oor voor anderen. Vanuit haar raam kijkt ze dagelijks over de gracht. Kok: "Er is maar één ding waar ik nu gelukkig van word. Dat is van de zwaan hier beneden in de gracht. Ik voer hem iedere dag: hij wil ook alleen door mij gevoerd worden."
 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01