Nieuwe afleveringen Bureau Sport in productie (VARA)

5890 views, 2090 dagen geleden
 

Bureau Sport is terug van weggeweest! Frank Evenblij en Erik Dijkstra dompelen zich opnieuw onder in de wereld achter de sport. De wereld van sportmysteries en sportclichés. En The Men in Black Trainingspack gaan zelf ook weer een potje meedoen. Wederom ook met Youp van 't Hek. Te zien: 2 en 3 januari op NL3.


Uitzending 2 januari; 20:00 Vara Nederland 3

Frank Evenblij en Erik Dijkstra ontvangen op het Bureau zwemster Femke Heemskerk over haar relatie met de media. De mannen gaan een dag klussen bij voetbaltrainer Gertjan Verbeek en gaan trainen met Nederlands kampioen veldrijden Lars van der Haar en  In de verhoorkamer zit voetbalanalyticus Jan van Halst en Youp van 't Hek kijkt nog een keer terug op het sportjaar 2013.
Daarnaast een bijzonder eerbetoon aan de overleden sportvrouw Ingrid Visser, recordinternational van het vrouwen volleybalteam. Nieuw op het Bureau zijn de sport chroniqueurs Michel van Egmond en Marcel van Roosmalen met hun visie op de sportwereld.

Uitzending 3 januari; 19:30 Vara Nederland 3

Erik Dijkstra probeert een nieuwe vorm van doping uit. En met succes, zo zal blijken wanneer hij samen met Michael Boogerd de beroemde “Muur van Geraardsbergen” op fietst.

Frank Evenblij blikt met de eigenzinnige schaatser Bob de Jong vooruit op de Spelen van Sotchi. In de verhoorkamer zit de presentator van Voetbal International Wilfred Genee en de mannen krijgen les van schaatscoach Gerard van Velde. Youp van 't Hek blikt vooruit op het bijzondere sportjaar 2014,  

Op het Bureau worden nog een aantal heikele thema’s besproken. Filosoof Coen Simon analyseert vals spel in de sport en schrijver Kluun verzamelt de beste sportreclames.

Sport chroniqueurs Marcel van Roosmalen en Michel van Egmond beschrijven op droogkomische wijze hun visie op de wereld van de sport.


 Lees meer


Kerst met de Zandtovenaar trekt 1,2 miloen kijkers

3549 views, 2090 dagen geleden
 Kerst met de Zandtovenaar trekt 1,2 miloen kijkers, gert van der vijver, yvon jaspers, kim-lian vander meij, 3js, rene van kooten, bente fokkens, svenja staats, sabrina starke, rkk, kro

De drie uitzendingen van Kerst met de Zandtovenaar  hebben meer dan 1,2 miljoen kijkers getrokken. Het programma, rondom zandkunstenaar Gert van der Vijver en verteller Yvon Jaspers, stond daarnaast tot drie keer toe in de top 25 van best bekeken programma's. Bekijk hier de uitzending.

Dit jaar vond het TV-evenement  plaats in Alkmaar. Op het Waagplein bracht Zandtovenaar Gert van der Vijver het kerstverhaal tot leven. Met optredens van o.a. de 3JS's, Kim Lian van der Meij, Sabrina Starke, Bente, René van Kooten, Aliyah, Svenja Staats en het Zo Gospel Choir.

 

 


 Lees meer


Miljoen kijkers Evenblij met André van Duin (VARA)

3677 views, 2097 dagen geleden
 

1 miljoen mensen zagen Evenblij met...Van Duin. In het programma bezoekt  Frank Evenblij André van Duin thuis in Amsterdam. Hij volgt hem tijdens opnames voor zijn programma Animal Crackers. Daarnaast keert hij met hem terug naar zijn geboortestad Rotterdam en gaan langs bij Corrie van Gorp. Bekijk de uitzending.


André van Duin, al bijna 50 jaar Nederlands volkskomiek nummer één. Willempie, Jan Wijdbeens en meneer De Bok, hele generaties zijn met zijn typetjes opgegroeid. Frank blikt terug op zijn leven en spreekt ook over Van Duin’s homo-zijn.

“Ik koketteer er niet mee. Er zijn natuurlijk heel veel artiesten die er bijna hun werk van maken. Ik ben er zelf ook nooit mee bezig, met het homo-zijn. Behalve dat ik met Martin samenwoon is het niet zo’n onderdeel van mijn leven.”
Frank vindt dat Jochem Myjer de nieuwe André van Duin kan worden genoemd. Van Duin zelf ziet dat anders. “Ik vind Jochem met zijn teksten veel leuker en intelligenter dan wat ik doe. Als ik in deze tijd was begonnen, had ik het veel moeilijker gehad.”

Samen maken ze de balans op van vijftig jaar André van Duin. Waarom is het allemaal zo gelopen? “Ik win nooit wat in de loterij, maar ik heb zoveel geluk in mijn leven gehad.”

.
 Lees meer


Animatieserie kinderboek Kim-Lian van der Meij (KRO)

3516 views, 2097 dagen geleden
 Animatieserie Dierendorpje van kinderboek Kim-Lian van der Meij (KRO)

Het prentenboek Dierendorpje van  Kim-Lian van der Meij en kinderboekenschrijfster Gitte Spee komt tot leven als animatieserie bij KRO Kindertijd.  Dierendorpje is geproduceerd door The Media Brothers i.s.m. Studio 05.

In Dierendorpje wonen de vrienden Olifant, Mol, Zebra  en Nijlpaard en nog veel meer dieren. De dieren hebben herkenbare problemen. Zo durft Zebra de straat niet over te steken, houdt Mol niet van het donker en moet Nijlpaardje leren zwemmen.

Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee hebben de teksten geschreven. Gitte is verantwoordelijk voor de illustraties, de Future Presidents maakten de muziek en Kim-Lian heeft alle liedjes in gezongen. De liedjes zijn in samenwerking met KRO Kindertijd bewerkt tot korte animaties van ongeveer anderhalve minuut.

Kim-Lian van der Meij is blij dat Dierendorpje in KRO Kindertijd te zien zal zijn: ‘Ik ben ontzettend trots en opgewonden dat er al zo snel een animatieserie komt van ons eerste boekje Dierendorpje. Wat een geweldig compliment! Ik weet zeker dat de KRO Kindertijd kijkertjes er enorm van gaan genieten. We hebben Dierendorpje met veel liefde en vakmanschap gemaakt.’

Schrijfster Gitte Spee liet weten: ‘Het was een heerlijk boek om aan te werken, de dieren kwamen bijna vanzelf tot leven, alsof ze op ons hadden gewacht.’

De 5 afleveringen van Dierendorpje zijn te zien op vrijdag 20 december in de KRO Kindertijd uitzending die begint om 13.25 uur op Nederland 3


 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01