Twee kinderprogramma's in productie voor KRO Jeugd

5716 views, 2648 dagen geleden
 Buck en Tommy, Vietnam, UIT-ME-KAAR, KRO Kindertijd, regie Robert Schinkel, kindertelevisie, Jan-Willem Bult

The Media Brothers zijn gestart met de productie van twee kinderprogramma's voor KRO Jeugd. Het gaat om De Avonturen van Buck en Tommy in Vietnam en een nieuwe reeks afleveringen van de serie UIT-ME-KAAR, die dit jaar in de selectie zat van de Prix Jeunesse.

In de Avonturen van Buck en Tommy in Vietnam volgen we opnieuw de twee broers die de wereld rondtrekken. Na Suriname en het Griekse Skopelos reizen ze dit keer door Vietnam. Hier gaan ze onder meer rijst verbouwen, apen verzorgen en olifanten wassen. Ook leren ze van alles over de oorlog die er ooit was.

In de techniekserie UIT-ME-KAAR halen telkens drie kinderen een afgedankt apparaat compleet uit elkaar met echt gereedschap. Zoals een vaatwasser, scooter of een botswagen. Ze onderzoeken de werking ervan door het met echt gereedschap  helemaal "uit-me-kaar" te halen.    
De serie laat zien hoe kinderen samenwerken, hoe ze "problemen" aanpakken, hoe ze communiceren en structureren. We zien hun verwondering en hun overwinningen. Tegelijkertijd geeft het tv-programma een beeld van de huidige kleurrijke kindersamenleving, vastgelegd in de grote verscheidenheid aan tuinen die Nederland kent.

Beide series worden geregisseerd door de voormalig NOS-Journaal-verslaggever  Robert Schinkel.  Regisseur van onder meer de (internationale) jeugdseries De Zandtovenaar en Sprookjes van Klaas Vaak.

 


 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01