TV-special Kerst met de Zandtovenaar in Gouda

4747 views, 2485 dagen geleden
 Kerst met de Zandtovenaar, Charly Luske, Iris Kroes, Pearl Jozefzoon, Ralf Mackenbach, Hind, Tim Douwsma

Charly Luske, Iris Kroes, Tim Douwsma, Hind, Pearl Jozefzoon, Ralf Mackenbach, Melissa Venema en Femke zijn te zien in Kerst met de Zandtovenaar, Geproduceerd door The Media Brothers. In deze TV-special wekt Zandtovenaar Gert van der Vijver het kerstverhaal tot leven met indrukwekkende zandtekeningen.

Charly Luske staat hem bij als de verteller van dit verhaal uit de Bijbel. Iris Kroes brengt met haar harp traditionele kerstnummers ten gehore. Het evenement vindt plaats op het historische marktplein van Gouda op zondagavond 16 december 2012 en wordt tijdens de kerstdagen uitgezonden op ZAPP en Nederland 1.

Dit evenement is een samenwerking tussen de omroepen RKK en KTRO (Vlaanderen), Nederlands Bijbelgenootschap, Protestantse Kerk in Nederland, Bisschoppelijke Adventsactie en de gemeente Gouda als gastheer. Producenten: The Media Brothers en Vinke Vision.
 Lees meer


Bureau Sport (VARA) in de winterstop van DWDD

6068 views, 2502 dagen geleden
 Erik Dijkstra, Frank Evenblij, VARA, Jakhalzen, DWDD, sport, journalistiek, mythes, humor, clichés, trainingspak

Aan het begin van het nieuwe jaar komt de VARA met de vervolgreeks van Bureau Sport. Geproduceerd door The Media Brothers. Presentatie: Frank Evenblij & Erik Dijkstra. Opnieuw worden mysteries en mythen ontrafeld, clichés afgestraft en nieuwe theorieën opgeworpen. The Men in Black Trainingspak are Back!

Bureau Sport lost De Wereld Draait Door af dat met winterstop gaat. In de eerste serie stonden de Olympische Spelen centraal. Dit keer wordt iedere dag een thema uit de sport behandeld. De ene dag gaat het over doping, de andere dag over geld, criminaliteit, arbitrage of over seks.

In elke aflevering lost Erik Dijkstra een mysterie op en maakt Frank Evenblij een portret van een (ex)sporter. Uiteraard gaan ze ook zelf weer meedoen met een sport. En is er iedere dag een column.

Bureau Sport is magazine met een randje. Met sport slechts als kapstok. Een amusante, journalistieke zoektocht vol satire, maar alles klopt!

Uitzenddata 2,3,4 januari en 7,8,9,10 januari 2013. 19.30 uur VARA Nederland 3

Volg Bureau Sport op twitter: @BureauSport of via FaceBook


 Lees meer


St. Maarten tot leven gewekt in nieuwe KRO-serie

8175 views, 2510 dagen geleden
 KRO Kindertijd, St. Maarten,Openluchtmuseum Arnhem, Stars2Go, Ridders te Paard, Sint Maarten, Robert Schinkel

St. Maarten is een coproductie van The Media Brothers & Sisters en KRO Jeugd. In deze serie zingen kinderen van Stars2Go in het Openluchtmuseum St. Maarten liedjes. Ze krijgen hier bezoek van het nieuwe 'character' St. Maarten. De ridder te paard, die z’n mantel deelde met een bedelaar en uitgroeide tot een kinderheld.  

Vanaf 5 tot en met 11 november worden er elke dag bekende en onbekende St. Maarten liedjes gezongen in KRO Kindertijd om 7.20 uur op Zappelin. Op zondag 11 november wordt in veel Nederlandse gemeenten St. Maarten gevierd. Kinderen bellen dan aan bij huizen, zingen een liedje en krijgen vaak een klein cadeautje in de vorm van snoep. Deze groeiende traditie is gebaseerd op de historische figuur St. Maarten, een ridder die de helft van zijn mantel gaf aan een bedelaar. KRO Kindertijd wil door het verbeelden van het St. Maarten verhaal en het zingen van St. Maarten liedjes de traditie in een historische en culturele context plaatsen. 

'Bij Sinterklaas weten veel kinderen nog wel dat hij een bisschop is, maar over St. Maarten is over het algemeen helemaal niets bekend. Terwijl het ook een goedheiligman was en we elk jaar zijn goede daden vieren. Dan is KRO Kindertijd de perfecte plek om dit verhaal door te geven aan een nieuwe generatie', aldus Jan-Willem Bult, eindredacteur KRO jeugdprogrammering. 

Het 7-delige liedjes programma werd vanwege de historische sfeer opgenomen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Met een belangrijke rol voor Ridders te Paard. 

De serie werd geproduceerd door The Media Brothers & Sisters en geregisseerd door Robert Schinkel, die eerder o.a. De Zandtovenaar,UIT-ME-KAAR en De Avonturen van Buck & Tommy regisseerde voor KRO Kindertijd.

Bekijk 2 afleveringen via onderstaande link: 

trailer.themediabrothers.nl/sintmaarten


 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01