TV-spots campagne Ode aan de Doden (KRO)

7301 views, 2530 dagen geleden
 TV-Spots, STER, KRO's Ode aan de Doden, Anita Witzier, Karin de Groot, Sander de Kramer, Ajouad, Allerzielen

The Media Sisters hebben vier STER-spots geproduceerd voor het TV-programma Ode aan de Doden. In de spotjes roepen KRO-presentatoren op om een kaarsje op te steken voor overleden dierbaren. De campagne is te zien en te horen in de STER-blokken op TV en Radio.  

In de spots steken Anita Witzier, Karin de Groot, Sander de Kramer en Ajouad El Miloudi een kaarsje op om iemand te herdenken die ze verloren hebben. Bijvoorbeeld een ouder, oma of vriend. Ze roepen Nederlanders op om ook een kaarsje op te steken en hiervan een foto te maken, die ze kunnen plaatsen op de site van de KRO.  Dit in aanloop naar het grootschalige TV-programma Ode aan de Doden. 

Producent: Babs Assink
Regie: Robert Schinkel
Camera: Dave Vaessen
Montage: Sander Lith
 Lees meer


Documentaire Donorbroers op TV bij de NOS

5262 views, 2538 dagen geleden
 Documentaire, Donorbroers, NOS, regisseur Martijn Bink, Nierstichting, NOS Journaal, Producent The Media Brothers

The Media Brothers produceerden in samenwerking met de NOS de documentaire Donorbroers. Regisseur Martijn Bink volgde een jaar lang twee broers op weg naar een niertransplantatie en maakte een indringende film over broederliefde en medische dilemma's.

Patrick Wychgel (40) heeft een ernstige nierziekte. Als Patrick geen donornier krijgt, overlijdt hij aan deze erfelijke aandoening. De wachttijd voor een donornier is echter vier jaar en die tijd heeft hij niet. Zijn broer Harald (46) biedt aan om een van zijn nieren aan Patrick te doneren.

Uit liefde voor zijn broer, maar met tegenzin. Het zit Harald dwars dat er jaarlijks tienduizend gezonde nieren begraven en gecremeerd worden en dus verloren gaan. Donorbroers is een indringende film over broederliefde, medische dilemma's en een donorsysteem dat het noodzakelijk maakt dat honderden mensen jaarlijks in hun gezonde lichaam laten snijden. De NOS zendt Donorbroers uit op zondag 21 oktober om 17.05 uur (Nederland 2). Een dag later begint de Nationale Donorweek 2012.

Regisseur Martijn Bink heeft de broers, die drie jaar geleden hun moeder verloren aan deze erfelijke ziekte, een jaar lang gevolgd op hun weg naar de transplantatie. We zien Patrick aftakelen in aanloop naar de operatie. We zien hoe de operatie in zijn werk gaat en zitten met de broers en hun familie in spanning of deze niet geheel risicoloze operatie (1 op de 1000 donoren overlijdt) goed afloopt. Het verhaal van Patrick en Harald laat zien dat het niet iets vanzelfsprekends is. Niet voor de donor en niet voor de ontvanger.

Martijn Bink (40) is sinds 1997 werkzaam bij de NOS. Hij maakte als verslaggever voor onder meer NOS op 3, het NOS Journaal en Nieuwsuur honderden reportages in binnen- en buitenland. Hij won in 2006 De Tegel, een jaarprijs voor beste journalistieke TV-productie, met een reportage over valse diploma’s. Daarnaast maakt hij documentaires voor The Media Brothers.

NOS Donorbroers

Zondag 21 oktober

17.05-18.00 uur, Nederland 2

Camera, Regie: Martijn Bink


 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01