UIT-ME-KAAR (KRO) finalist Prix Jeunesse Int.

5829 views, 2789 dagen geleden
 UIT-ME-KAAR, KRO Kindertijd, Prix Jeunesse, Jan-Willem Bult, Robert Schinkel, Kinder-Oscars

Het KRO-kinderprogramma UIT-ME-KAAR van The Media Brothers is geselecteerd voor de 'Oscars van de Kindertelevisie’, de Prix Jeunesse International. In totaal werden 29 kinder- en jeugdprogramma’s ingestuurd door Nederlandse omroepen en producenten voor de prestigieuze award..

UIT-ME-KAAR (regie Robert Schinkel) is een serie waarin telkens drie kinderen een afgedankt apparaat compleet uit elkaar halen. Zoals een vaatwasser, scooter of een orgel, Ze onderzoeken de werking ervan door het met echt gereedschap  helemaal "uit-me-kaar" te halen.  

De serie laat zien hoe kinderen samenwerken, hoe ze "problemen" aanpakken, hoe ze communiceren en structureren. We zien hun verwondering en hun overwinningen. Tegelijkertijd geeft het tv-programma een beeld van de huidige kleurrijke kindersamenleving, vastgelegd in de grote verscheidenheid aan tuinen die Nederland kent.

UIT-ME-KAAR is een idee van Jan-Willem Bult (Hoofd Jeugd KRO). Er zijn in totaal 16 afleveringen gemaakt. De internationale awards van Prix Jeunesse worden eens per 2 jaar uitgereikt. In juni wordt bekend of UIT-ME-KAAR in de prijzen valt.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Lees meer


Mediasister Liesbeth Staats in "Wie is de Mol?"

5648 views, 2812 dagen geleden
 Wie is de Mol, AVRO, Liesbeth Staats, Art Rooijakkers, Hadewych, Dio, Marion Pauw, Huffnagel, Mediasisters

Liesbeth Staats van The Media Sisters is één van de deelnemers in het nieuwe seizoen van
Wie is de Mol? Het avontuurlijke spelprogramma (AVRO) waarbij een team van bekende Nederlanders opdrachten uitvoert en jaagt op een mol in haar midden.

De opdrachten zijn spectaculair, angstaanjagend of ontroerend, maar altijd intrigerend. Nodig zijn: inventiviteit, stressbestendigheid, intelligentie, inzicht, lef en bovenal mensenkennis.

Liesbeth en de andere kandidaten voeren deze opdrachten uit om gezamenlijk de prijzenpot te spekken. Met de aanwezigheid van een mol – een saboteur - in hun midden is dat voortdurend een lastige klus. Samenwerken en vertrouwen onder de kandidaten is er niet altijd bij. Want hoeveel vreugde er ook is over het slagen van een opdracht, de dreiging van de mol blijft aldoor voelbaar.

Wie de mol is houdt ook de kijker zijn greep, want een slimme kijker kan ontdekken waar en hoe de mol saboteert. Slaagt een opdracht, dan verdient de groep geld voor de groepspot. Om de proeven tot een goed einde te brengen, moeten ze samenwerken en elkaar vertrouwen. Alleen: wie is te vertrouwen en wie niet? De mol is altijd onder hen en probeert de opdrachten te saboteren, zodat er geen geld wordt verdiend voor de pot.

Seizoen 12 van Wie is de Mol? vindt plaats in IJsland en wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers.


 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01