Twee kinderseries in premiere op het Cinekid Festival

4973 views, 2902 dagen geleden
 Buck en Tommy, UIT-ME-KAAR, KRO Kindertijd, Robert Schinkel, Ronald Snijders, kindertelevisie, Jan-Willem Bult

Op het Cinekid Festival Amsterdam (2011) gaan twee nieuwe TV-series van The Media Brothers in première. Het gaat om De Avonturen van Buck & Tommy op Skopelos en UIT-ME-KAAR 2. Beide series worden uitgezonden door de KRO.

In de Avonturen van Buck & Tommy op Skopelos volgen we dit keer de twee broertjes op het fraaie Griekse eiland Skopelos. Net als tijdens hun eerdere avonturen in Suriname maken ze weer van alles mee. Zo gaan ze op pad met de brandweer van Skopelos, zwemmen ze met zeehonden, bezoeken ze een onbewoond eiland en gaan ze midden op zee freediven.

Regie, camera en script van deze 8-delige is opnieuw in handen van Robert Schinkel, vader van Buck en Tommy. Muziek is wederom gecomponeerd door de befaamde musicus Ronald Snijders.

Net als in de eerste serie halen in UIT-ME-KAAR 2 telkens drie kinderen een afgedankt apparaat uit elkaar. Zoals een vaatwasser, botswagen of snoepautomaat. Ze onderzoeken de werking ervan door het met echt gereedschap  helemaal "uit-me-kaar" te halen.   

De serie laat zien hoe kinderen samenwerken, hoe ze "problemen" aanpakken, hoe ze communiceren en structureren. We zien hun verwondering en hun overwinningen. Tegelijkertijd geeft het tv-programma een beeld van de huidige kleurrijke kindersamenleving, vastgelegd in de grote verscheidenheid aan tuinen die Nederland kent.

UIT-ME-KAAR is een idee van Jan-Willem Bult (Hoofd Jeugd KRO) en wordt opnieuw geregisseerd door Robert Schinkel.

  

 


 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01