Zandtovenaar en UIT-ME-KAAR op Surinaamse TV

6094 views, 3285 dagen geleden
 Zandtovenaar, UIT ME KAAR, KRO, Robert Schinkel, Apintie TV, TV serie, jeugdtelevisie

De Zandtovenaar en UIT-ME-KAAR, twee TV-producties van The Media Brothers (Studio L2), zijn binnenkort te zien op Apintie TV, een grote Surinaamse TV-zender met landelijke dekking.  

De programma's - geregisseerd door Robert Schinkel - zijn tot stand gekomen in coproductie met de KRO. De Zandtovenaar is een 13-delige serie, waarin zandkunstenaar Gert van der Vijver op magistrale wijze allerlei dieren in het zand laat verschijnen. De serie is ook verkocht aan China en wordt geregeld herhaald op de Nederlandse televisie.


 Lees meer


Vaste TV-rubriek in De Wereld Draait Door

6210 views, 3291 dagen geleden
 De Wereld Draait Door, VARA, Man op de Maan, TV, Matthijs van Nieuwkerk, De TV Draait Door, DWDD

The Media Brothers produceren een dagelijkse rubriek voor De Wereld Draait Door (VARA) met als titel: “Man op de Maan” .

Elke week is er een vaste gast op locatie, die de kijker meevoert naar zijn top vijf aan televisiemomenten. De fragmenten zijn gekoppeld aan het nieuws en maken onderdeel uit van de TV Draait Door. Samensteller: Bas Schinkel.


 Lees meer


Koningin Beatrix opent L2 productie Anne Frank Huis

5272 views, 3285 dagen geleden
 Journalistiek, Beeldresearch, interactief, Anne Frank Huis, Koningin Beatrix, Opdrachtfilm

Koningin Beatrix heeft op woensdag 28 april de permanente tentoonstelling geopend, die StudioL2 heeft gemaakt voor het Anne Frank Huis.

De interactieve tentoonstelling Free2Choose bestaat uit 8 video's die een dilemma uitbeelden. Bijvoorbeeld het hoofddoekjes-verbod in België of de ontkenning van de Holocaust op internet. Als de bezoekers van het Anne Frank Huis het filmpje hebben bekeken, kunnen ze stemmen: Voor of tegen? De interactieve stemapplicatie rekent razendsnel het percentage voor- en tegenstemmers uit en laat dit zien. Hierna start het volgende dilemma.


 Lees meer


TV-serie Sprookjes van Klaas Vaak (met Efteling)

12668 views, 3285 dagen geleden
 Efteling, Kro, Sprookjes van Klaas Vaak, Gert van der Vijver, Robert Schinkel, Luc Schinkel, TV serie, Zandtovenaar

Sprookjes van Klaas Vaak is een unieke tiendelige kinderserie, waarin klassieke sprookjes met zand worden verteld.  Het programma is een productie van de Efteling en Studio L2 en wordt uitgezonden in KRO Kindertijd.  

In de serie laat de markante Klaas Vaak verhalen tot leven komen met magisch zand. Sprookjes van Klaas Vaak is een betoverende serie voor jong en oud. Belangrijke rol is weggelegd voor Gert van der Vijver, die eerder een hoofdrol had in de Studio L2-productie De Zandtovenaar.

De tv-serie is geregisseerd door Robert Schinkel (De Zandtovenaar, UIT-ME-KAAR).  Uitzending:  vanaf 8 november 2009 iedere zondag om 7.45 uur bij KRO Kindertijd - Sprookjestijd, Z@ppelin / Nederland 3


 Lees meer


Studio L2 en Lost Boys winnen SAN Accent Award

5455 views, 3285 dagen geleden
 Awards, Budding, The Media Brothers, Studio L2, Lost Boys

Op 27 mei hebben Politie Utrecht en Lost Boys een SAN Accent Award ontvangen voor de 1-1-2 campagne over het bellen bij verdachte situaties rondom autokraak. Dit gebeurde tijdens de uitreiking van de SAN Accent Awards in Hilversum. Als onderdeel van de campagne produceerde Studio L2 twee radiocommercials.

De samenwerking startte met een gezamenlijk pitch voor de Politie Utrecht. Deze werd gewonnen. De Politie Utrecht voerde daarna van november 2009 tot maart 2010 campagne om burgers op te roepen sneller 1-1-2 te bellen, ook bij verdachte situaties rondom autokraken. Met de publiekscampagne wilde Politie Utrecht de pakkans van autokrakers vergroten. Op www.herkendesignalen.nl konden bezoekers zelf hun intuïtie testen aan de hand van vier verdachte situaties.


 Lees meer


Mix nummer 1 hit Gerard Joling

5066 views, 3285 dagen geleden
 Hit, muziek, Gerard Joling, Jean Marc Kessely

Het nummer Ik Leef mijn Droom van Gerard Joling staat stevig op de eerste plaats in de Single Top 100. De mix van de nummer 1 hit werd gedaan door L2-engineer Jean-Marc Kessely en ook de mastering werd door hem in Studio L2 Amsterdam uitgevoerd.


 Lees meer


Prinses Maxima in Studio L2-productie voor RTL Z

5445 views, 3285 dagen geleden
 Prinses Maxima, Wereldzaken, Babs Assink, RTL Z, Microfinanciering, TV serie

‘Wereldzaken’ is een tiendelige serie voor RTL-Z, bedacht en geproduceerd door Studio L2.  Hierin schetst programmamaker Babs Assink (Studio L2) een beeld van kleine zelfstandigen in ontwikkelingslanden van wie het leven ingrijpend is veranderd na het krijgen van een microkrediet; een kleine lening aan ondernemers in ontwikkelingslanden, die vaak geen bankrekening of onderpand hebben.  

Uniek in deze Studio L2-productie is de medewerking van Prinses Máxima, als een van de deskundigen. De Prinses maakt zich al jaren als VN-adviseur sterk voor het beschikbaar maken van financiële diensten voor iedere wereldburger. Babs Assink sprak met de Prinses in Villa Eikenhorst over het belang van ‘finance for all’ en thema’s zoals sparen, de inzet van mobiele telefonie, duurzaamheid en financiële educatie.


 Lees meer


De Zandtovenaar in China op TV

5684 views, 3285 dagen geleden
 China, De Zandtovenaar, Gert van der Vijver, KRO, TV serie, kinderprogramma, Robert Schinkel, Jan Willem Bult

De Chinese zender Sinovision heeft de kinderserie De Zandtovenaar gekocht, een co-productie van Studio L2 en de KRO. Sinovision heeft een licensie om 2 jaar lang in heel China De Zandtovenaar te mogen uitzenden. Het programma bestaat uit 13 afleveringen van 4 minuten, waarin zandkunstenaar Gert van Der Vijver op magistrale wijze dieren laat verschijnen in het zand.

Jan Willem Bult (Hoofd KRO Jeugd ): "Dit is een bijzonder moment, want de Chinese markt is moeilijk te veroveren. We hopen dat nu ook de Chinese staatstelevisie CCTV over gaat tot aanschaf van deze unieke non-verbale serie."

Verantwoordelijk voor de verkoop is NPO/RNW Sales, de internationale verkoopafdeling van de Nederlandse Publieke Omroep, vertegenwoordiger van alle Nederlandse Publieke omroepen en een groot aantal onafhankelijke producenten.

De Zandtovenaar is bedacht en geregisseerd door Robert Schinkel. Muzikale inprovisaties bij de zandtekeningen zijn van Kees ten Dam (saxofonist van o.a. Marco Borsato).

 Lees meer


UIT-ME-KAAR in premiere op Cinekid

4918 views, 3285 dagen geleden
 UIT ME KAAR, KRO, Jan Willem Bult, kinderprogramma, Robert Schinkel, TV serie, jeugdtelevisie

De Studio-L2-productie UIT-ME-KAAR gaat in première op Cinekid Amsterdam, het grootste kindermediafestival ter wereld voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

Na de succesvolle eerste serie van de kinderprogramma UIT-ME-KAAR is nu ook een tweede reeks afleveringen in productie gegaan. UIT-ME-KAAR  wordt uitgezonden in KRO Kindertijd.  

In elke aflevering halen telkens drie kinderen een afgedankt apparaat compleet uit elkaar . Zoals een vaatwasser, scooter of een orgel, Ze onderzoeken de werking ervan door het met echt gereedschap  helemaal "uit-me-kaar" te halen.   

De serie laat zien hoe kinderen samenwerken, hoe ze "problemen" aanpakken, hoe ze communiceren en structureren. We zien hun verwondering en hun overwinningen. Tegelijkertijd geeft het tv-programma een beeld van de huidige kleurrijke kindersamenleving, vastgelegd in de grote verscheidenheid aan tuinen, die Nederland kent.

UIT-ME-KAAR is een idee van Jan-Willem Bult (Hoofd Jeugd KRO) en wordt geregisseerd door Robert Schinkel (De Zandtovenaar, Klaas Vaak, De Avonturen van Buck & Tommy).

 


 Lees meer


Studio L2 produceert tv-serie voor RTL Z

5240 views, 3285 dagen geleden
 Olympische Zaken, TV-serie, RTL Z, Babs Assink, Luc Schinkel, Olympische Spelen, TV programma

Vanaf  7 juli is bij RTL Z het programma Olympische Zaken te zien, bedacht en geproduceerd door Studio L2. In de 7-delige reeks gaat presentatrice Babs Assink langs bij Nederlandse ondernemers die een Olympische order hebben binnengehaald. Ze gaat op zoek naar het geheim van hun succes. En wil met haar ‘no-nonsens’-aanpak antwoord op vragen als: Wie zijn die ondernemers? Welke producten of diensten leveren ze aan Peking? Hoe is het om zaken te doen met China? Wat betekent de Olympische deal voor het bedrijf?

De afleveringen duren 13 minuten en worden de hele week herhaald op RTL-Z (de dagzender van RTL 7). Babs Assink presenteerde eerder voor RTL-Z het tv-programma Who's Next. Daarvoor was ze jarenlang verslaggever van het NOS-Journaal.

 Lees meer


Kinderserie Studio L2 in premiere bij de KRO

5330 views, 3284 dagen geleden
 De Zandtovenaar, Gert van der Vijver, KRO, Robert Schinkel, jeugdtelevisie, kinderprogramma

Vanaf 3 maart is de nieuwste productie van Studio L2 'De Zandtovenaar' te zien bij de KRO. Een kinderserie met in de hoofdrol Gert van der Vijver, de enige zandkunstenaar van Nederland.

In de 13-delige reeks voor KRO Kindertijd laat hij op magische wijze allerlei dieren verschijnen. Daarbij gebruikt hij een fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. Een techniek waarbij - op een verlichte glasplaat - met zand wordt getekend.

De Zandtovenaar strooit, gooit en schuift met zand. Zo laat hij per aflevering 3 dieren ontstaan. De allerkleinste kijkers kunnen raden welk dier er verschijnt. Voor de wat oudere kinderen is het een betoverend schouwspel. En voor ouders is het geboeid meekijken naar het rustgevende scheppingsproces.

De Zandtovenaar is bedacht en geregisseerd door Robert Schinkel (verslaggever NOS Journaal). Hij zag tijdens een van z´n tv-reportages kunstenaar Gert van der Vijver in actie en raakte onder de indruk. En ontwikkelde samen met Studio L2 en de KRO De Zandtovenaar.

Jan-Willem Bult, hoofd KRO Jeugd en co-producent: "De Zandtovenaar is kindertelevisie zoals kindertelevisie is bedoeld. Non-verbale kwaliteitstelevisie die fascineert en inspireert en ook buiten Nederland erg zal aanspreken."

Muzikale improvisaties bij de zandschilderijen zijn van Kees ten Dam (saxofonist Marco Borsato), die met een digitaal blaasinstrument elke aflevering voorziet van mystieke melodieën.

De Zandtovenaar is geproduceerd door Studio L2 (Amsterdam) in coproductie met KRO Jeugd.De Zandtovenaar, vanaf 3 maart iedere week in KRO Kindertijd in het ochtendblok van 7.45 – 8.15 uur op Z@ppelin (Nedl. 3) en ’s middags tussen 17.00 en 17.30 op Nederland 1


 Lees meer


TwitterTwitter

Volg The Brothers @TMBamsterdam

TwitterTwitter

Volg The Sisters @mediasisters

Routebeschrijving
Nieuwe Herengracht 51-53
1011RN Amsterdam
020-6848974
E-mail: info@themediabrothers.nl
The Media Brothers
KVK: 34239991
BTW: NL.8152.71.815.B01